DERFOR ER DET SMART Å SATSE PÅ ONLINE OPPLÆRING NÅ

Den spesielle situasjonen vi befinner oss i gjør at mange bedrifter opplever mindre aktivitet og at de får mindre å gjøre. Bruk ledig tid på opplæring og kompetanseheving – da blir dere bedre i stand til å møte fremtiden.

OLAV ARNESSON LØVER
CEO,
Correct Maskin

– Situasjonen er anstrengende og store deler av næringslivet i Norge opplever store utfordringer. Men vi har på ingen måte tenkt til å gi oss, snarere tvert imot tenker vi at tiden er inne for å utnytte den spesielle situasjonen på en innovativ måte og tilby online opplæring i større skala enn før, sier administrerende direktør i Digitread, Magnus Normann.

En av de bedriftene som har gjort nettopp dette er Correct Maskin AS. Bedriften med syv ansatte holder til i Hof i Vestfold hvor de importerer og selger Magni teleskoptrucker. I tillegg konstruerer de spesialpåbygg og kundetilpassede maskiner.

– Det er særlig maskiner som brukes i forbindelse med rassikring langs veiene våre som vi modifiserer og gjør forbedringer på. Teleskoptruckene benyttes da som bæremaskiner og i teleskoptuppen konstruerer vi et boreaggregat. Da kan entreprenørene bore vekk stein og løsmasser fra relativt store høyder på en sikker og effektiv måte, sier daglig leder Olav Arnesson Løver i Correct Maskin.

Effektiv bruk av Solid Edge
Olav Arnesson Løver forteller at de bruker Solid Edge når de konstruerer de spesialtilpassede løsningene for kundene sine, men siden han ikke benytter verktøyet daglig vet han at det er mange ting han sannsynligvis kunne gjort mye enklere når han designer. Når Digitread kom med et tilbud med et tilbud om online opplæring én til én, slo han derfor til med en gang.

– Jeg hadde bare to halve kursdager, og det var veldig fruktbart siden jeg fikk hjelp til de helt konkrete problemstillingene som jeg møter i min egen arbeidshverdag. Hvis du kan utnytte de mulighetene som ligger i denne programvaren på en skikkelig måte, så er det enormt arbeidsbesparende, og ikke minst fører det til færre feil. Derfor syns jeg det er veldig positivt at et firma som Digitread kan bruke ressurser på et lite firma som vårt. Vi får jo også en mye bedre relasjon til dem, så neste gang jeg lurer på et eller annet vil det være mye lettere å løfte av røret eller sende en mail for å be om bistand. Enkelte av de problemene som jeg kanskje må bruke 10 eller 20 timer på å løse kan ekspertene hos Digitread kanskje løse etter bare noen minutter, så dette lønner seg, forklarer Løver.

– Etter bare dette korte kurset har har vi blitt i stand til å gjøre ting riktigere, raskere og bedre, så det er ingen tvil om at dette er vel anvendt tid, slår Løver fast.

Visuell fremstilling. Etter bare noen få timers kurs kunne Olav Arnesson Løver lage denne visuelle fremstillingen av en spesialrigg som han har designet i Solid Edge. Slike illustrasjoner er svært nyttig når han skal forklare kundene sine hvordan nye produkter kan se ut.

Smarte webløsninger
Online-opplæringen for Correct Maskin foregikk over Microsoft Teams:
– Det er et effektivt verktøy som gjør det enkelt å instruere online. Via Teams kunne jeg ta kontrollen over PC’en på den andre siden og vise teknikker fra min egen PC, sier Digitreads kursholder Marius Slagsvold.
– I dette tilfellet var det snakk om opplæring én til én, men vi kan også hoste kurs gjennom cloud-løsninger med ferdig oppsett i Appstream. Det krever ingen installasjon eller tidkrevende oppgaver for kundens IT-personell, fortsetter han.

– Med andre ord kan vi gjennomføre denne typen kurs og opplæring så lenge deltakerne bare har tilgang til en PC og en fungerende internettforbindelse. Om deltakerne sitter samlet eller på hvert sitt hjemmekontor spiller ikke lenger noen rolle når vi bruker denne typen løsninger. Vi holder stadig flere kurs av denne typen og tilbakemeldingene er svært gode. Vi kan gi online opplæring på alle de løsningene vi leverer. Så enten kunden har NX, Teamcenter, Solid Edge, eller noen av de andre løsningene våre, så kan vi hjelpe dem, tilføyer Slagsvold.

Se muligheter
– I disse dager handler det om å stå på og prøve å finne frem til innovative løsninger, det er bare på den måten vi kan ri av dette. De som derimot bare lener seg tilbake og håper at stormen snart skal blåse over av seg selv tror jeg det kan gå dårligere med. Correct Maskin har vist at de er offensive i sin tilnærming. Det er bra, for nå er tiden inne til at flere tar action og tenker som dem, avslutter Magnus Normann i Digitread.

PUBLISHED: April 03rd 2020