ENGASJERENDE SEMINAR OM DIGITALISERING

I slutten av april inviterte Digitread til et gratis seminar om hvordan den norske industrien kan bli mer effektiv ved å ta i bruk eksisterende teknologi. Tilbakemeldingene var svært gode.

– Utviklingen går så raskt at deler av den norske industrien kan stå i fare for å forsvinne hvis de ikke tar grep og lager strategier for digitalisering. I Norge har vi mulighet til å skape de mest effektive produksjonsbedriftene i hele verden og vinne konkurransen på globale markeder, men da må vi arbeide smartere enn i dag. Dette handler om å digitalisere og behandle informasjonen som beskriver produktene som skal lages på en slik måte at dataene kommuniserer direkte med moderne produksjonsmidler. Vår viktigste rolle er å hjelpe industrien slik at de kan realisere det digitale potensialet de har. Derfor er det fint å bruke denne arenaen til å presentere noen praktiske eksempler på hvordan dette kan gjøres i praksis. Det var derfor vi tok initiativ til dette seminaret, sier styreleder i Digitread, Helge Kjeilen.

Det var cirka 80 personer som fant veien til seminaret som Digitread gjennomførte sammen med Siemens og Eplan på Universitetet i Sørøst-Norge, Campus Kongsberg. Tidligere styreformann i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb, som også har vært konsernsjef i Siemens Norge, innledet møtet med dagens viktigste spørsmål om hvordan digitalisering og industri 4.0 kan gi norske bedrifter økt konkurransekraft.

Tronrud Engineering, som nettopp ble kåret til Norges Smarteste Industribedrift 2019, holdt innlegg om hvordan digitalisering kan bidra til å konstruere produkter mer effektivt, raskere og rimeligere. Mens Digitread blant annet viste hvordan digitale modeller kan benyttes for å ta bedre beslutninger, og hvordan IoT kan brukes i praksis:
– Tilbakemeldingene jeg fikk etter mitt innlegg var at det bidro til å gjøre IoT mer forståelig. Dette er viktig siden mye av denne teknologien kan tas i bruk her og nå. Det brukes for mange buzz-words om IoT, og det gjør at IoT fremstår som veldig avansert, mens mye av dette faktisk er veldig enkelt, sier Christoffer Lange som er Industrial IoT Product Manager i Digitread.
Odd Sverre Pedersen som er Engineering Manager i PG Flow Solutions var en av deltakerne på seminaret og deler dette synet:
– Når man leser om IoT får man ofte et inntrykk av at alt utstyr må være nytt og at man trenger enorme mengder med data. Presentasjonen viste imidlertid at det er ganske enkelt å komme i gang med IoT og dette forklarte de på en veldig forståelig måte, sier han.

Eplan holdt innlegg om mekatronisk ingeniørarbeid som en nøkkel for å redusere time-to-market og for å minimere feil, mens Siemens holdt et foredrag om digitale tvillinger.

– Det høye utdanningsnivået og den gode arbeidsmoralen vi har i Norge gir oss gode forutsetninger for å lykkes, men til tross for dette er kompetansenivået på det digitale feltet sjokkerende dårlig hos mange produksjonsbedrifter. Bedriftene må øke produktiviteten for å opprettholde konkurransekraften, på dette seminaret har vi fått presentert flere metoder for hvordan dette kan gjøres i praksis, og det fikk vi mange gode tilbakemeldinger på, sier Helge Kjeilen.

Seminaret ble avsluttet med en Kahoot! der deltakerne ble utfordret til å svare på faglige spørsmål som hadde med de ulike innleggene å gjøre:
– Det var tydelig at deltakerne både var engasjerte og hadde fulgt godt med, for det var mange riktige svar og vinneren av Kahoot’en vant en 3D-printer for innsatsen, avslutter Lange.

PUBLISHED: May 22nd 2019